По пътя на Стоичков: CR7 отива в Ал Насър срещу € 100 млн. на сезон

Договорът на португалеца е за две години и половина

Спорт
14:21 - 05 Декември 2022
2256
По пътя на Стоичков: CR7 отива в Ал Насър срещу €100 млн. на сезон

Кристиано Роналдо ще играе за Ал Насър от 1 януари. Договорът, който обединява португалския футболист със саудитския отбор, ще е за два сезона и половина, както беше обявено миналата седмица.

Португалецът прекрати отношенията си с Манчестър Юнайтед два дни преди да започне участието си на Световното първенство в Катар, като можеше да преговаря с всеки отбор. Ал Насър беше този, който прояви най-голям интерес към него от самото начало.

Основният аргумент да изостави конкурентния футбол в Европа и да се остави в ръцете на новото футболно приключение несъмнено е икономически. Кристиано Роналдо ще се превърне в саудитския образ в чужбина, на страна, която всеки ден се стреми да има по-голяма роля в света на спорта.

В допълнение на заплатата му от 100 милиона евро на сезон, той ще има допълнителни финансови стимули чрез реклама, което ще постави португалеца като най-добре платения спортист в света. Общата сума на връзката между Кристиано Роналдо с Ал Насър ще бъде близо 200 милиона евро на сезон.

Лионел Меси и Неймар в Пари Сен Жермен са главите на футболния афиш, но техните 75 и 70 милиона, които печелят на сезон, са далече от това, което ще получава Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия. Дори и да прегледаме списъка с най-добре платените в САЩ, всички те остават далече от парите, обещани на португалеца.

Кристиано Роналдо ще намери отбор, който се стреми да възстанови загубеното си господство в своята конкуренция. Крачката назад, която прави в спортно отношение е очевидна, но малко, по-малко футболът го поставя на друго състезателно ниво. Той дори получава критики в Португалия за представянето си по време на Световното първенство, нещо немислимо преди месеци.

В Ал Насър, където преди години за кратко игра и Христо Стоичков, Кристиано Роналдо ще работи с французина Руди Гарсия. В състава се откроява присъствието на Давид Оспина. Колумбийският вратар прекрати договора си с Наполи и реши да приеме саудитското предложение.