По стъпките на С. М.: Кишишев стана оперативен директор в Ботев Пд

Спорт
11:18 - 22 Август 2023
1890
По стъпките на С. М.: Кишишев стана оперативен директор в Ботев Пд

Радостин Кишишев е новият оперативен мениджър на  Ботев (Пловдив), обявиха от футболния клуб. Кишишев ще отговаря за административната и оперативна дейност на "жълто-черните", като ще работи в сътрудничество с изпълнителния директор Алексей Киричек и спортния директор Артур Платек.

Бившият защитник започва футболната си кариера в Черноморец, преминава през клубове като Нефтохимик, Бурсаспор, Литекс, Чарлтън, Лийдс, Лестър, Брайтън, след което се завръща в Черноморец (Бургас). Между 2012 и 2014 г. има опит като спортен директор на “акулите”. След това е и треньор в клубовете Верея, ПФК Бургас, Нефтохимик и Черноморец 1919. 

Кишишев има 88 мача за националния отбор на България, в които има 1 гол. Играе на Европейското първенство през 1996-а година в Англия и лично е наречен откритието на първия кръг от легендата Кевин Кигън. След това е част и от българския национален отбор на Мондиал 98 във Франция.

В същото време, от Ботев обявиха раздялата с Асен Караславов, който до сега изпълняваше ролята на прокурист на "жълто-черните".

"Клубът използва възможността да отдаде заслуженото уважение към Асен Караславов, който завършва своята роля като прокурист на клуба. Изразяваме своята благодарност за приноса му през времето прекарано в клуба и пожелаваме на г-н Караславов успех в бъдещата му работа", написаха от Ботев (Пловдив). 

В понеделник собственикът на "канарчетата" Антон Зингаревич обяви, че няма намерение да продава клуба, както бе призован от строителя на стадион "Христо Ботев" - Илия Филипов, и заяви намеренията си за радикални промени.