Побъркаха от обиди Емил Конрад, че е гей

Актуални новини
15:33 - 03 Септември 2022
5505
Побъркаха от обиди Емил Конрад, че е гей

Моята сексуална ориентация е хомосексуална. Аз винаги съм бил гей. Никога не съм имал сексуална ориентация, различна от тази. Никога не съм се чудил дали харесвам жени, дали харесвам мъже. Винаги съм знаел, че харесвам мъже. Никога не съм имал някакъв проблем с това.

Така спокойно, уверено и без притеснение заяви един от първите влогъри в България, който промени нагласите за ютюб, видеата и споделянето на личния живот пред всички.

33-годишният Емил Конрад започва да снима клипове преди десет години, като казва, че първият го е направил, защото му е било скучно. Във времето, в което ютюб навлизаше сред младите хора у нас, Емил Конрад иронизира и пародира, като иска да покаже част от проблемите на обществото, пише 24 часа.

Когато е на 25 г., той започва да снима забавни клипчета, които бързо достигнаха милиони гледания в ютюб. Неговите видеа са предимно забавни, но с голяма част от тях промени нагласите на обществото за споделянето на личния живот. Много често разказва истории за себе си, като едно от видеата му се казва “Осиновяването ми”.

10 години след началото Емил Конрад призна и пред аудиторията си, че е хомосексуален. “В България не считам, че сексуалната ориентация е неприета, не считам, че има толкова голяма дискриминация със сигурност, но много зависи по какъв начин се държиш към хората”, казва той.

В по-старите си клипове, в които споделя личния си живот, влогърът се опитва да повлияе на хората, които го следят. Затова представя много от темите табу пред аудиторията. В дълго видео той обяснява как е разбрал, че е осиновен, а после получава над 400 съобщения във фейсбук и инстаграм от хора, които са преживели същото.

Едни от най-честите въпроси, които му задавали, са как по-лесно да възприемат факта, че са осиновени, дали да го споделят на други хора, дали да търсят биологичните си родители, или как да реагират, когато истинските им братя и сестри се свържат с тях.

“Когато за осиновяването не се говори, ти не мислиш, че то е адекватен избор”, казва влогърът. Така той иска да повлияе на хората, които го гледат, да не се притесняват от тази тема и да не се страхуват да говорят пред останалите.

Емил Конрад гледа на канала си в ютюб като на дневник, който може да бъде прочетен от всекиго, затова и не се притеснява да споделя личните си истории. С темата за сексуалната си ориентация той иска да промени нагласите в обществото и да накара хората да бъдат по-отворени към различните от тях. “В ден днешен абсолютно всичките ми близки знаят, няма някой човек около мен, който да не знае.

 Със сигурност ориентацията ми е повлияла на това аз да не споделя някаква част от живота си и причината е била, че съм се чувствал много уязвим, че не съм бил сигурен дали ще бъда подкрепен от хората”, разказва Емил Конрад. Няколко седмици след като сподели пред всичките си последователи, той започна и да се шегува в социалните мрежи с хомосексуалността си.

Наскоро публикува забавно клипче в тикток, снимано в колата, и написа: “Прекрасната жена, която си мисли, че ще я пусна в задръстването, но аз харесвам мъже и при мен тези неща не работят”.

Видеоклипът, озаглавен “Сексуалната ми ориентация”, за две седмици събра над 120 хиляди гледания. А там влогърът спокойно обяви и че си има приятел. Сега той споделя и снимки с него.

“Най-хубавото нещо, което ми се е случвало, е, че имам приятел. От много време вече не съм говорил за това публично. Не съм обяснявал някакви неща за него, показвал съм го в инстаграм, обаче много бегло. Чувствам се много щастлив в личния си живот”, казва Конрад.

Може би влогърът би успял да промени и нагласата на младите да не коментират и обиждат различните от тях. Той споменава за този проблем във видеата си, като разказва как под постовете му във фейсбук го обиждат заради хомосексуалността му. “Нямам нищо против това, някои от коментарите са забавни всъщност, но не го намирам за нещо смислено.

И какво, като кажеш, че аз съм гей, все едно аз не знам, това не е новина за мен”, казва Конрад. Така показва, че няма как да се обиди, каквато е целта на повечето лоши коментари.

Във видеата на Конрад често влиза и леля му, която е неговият най-близък човек след смъртта на баща му. 86-годишната жена също проявява чувство за хумор и знае за сексуалната ориентация на влогъра. В началото, когато той започва да прави видеа, снима само публични личности и не показва личния живот и приятелите си. Едно от първите му откровения пред аудиторията е, че е роден в София, единствено дете, майка му е българка, а баща му - арменец. Той обаче ги виждал само в събота и неделя, защото са работили през седмицата.

С времето обаче Конрад допуска все повече аудиторията до личния си живот и може би затова 10 години не спира да бъде гледан и харесван. Въпреки че вече е на 33 години и има голяма разлика между него и последователите му , той е все още толкова популярен сред тях.

Някои обаче го упрекнаха, че говори за хомосексуалността си, защото така влияе на по-малките и ще им даде лош пример. Много други пък го поздравяват, че открито дава гласност на теми, за които рядко се говори.

Освен видеа Емил Конрад издава и книги. Голямата му популярност в мрежата превръща представянето на първата му книга “На какво не ни учат в училище” в сензация. Огромни опашки от тийнейджъри се извиват пред книжарниците, където младият писател раздава автографи. “Конрад ни казва истината за нещата от живота”, обясняваха учениците, които чакаха всяко негово ново видео с нетърпение.

Сега той вече е автор на 7 книги, като последната му е кулинарна. Продължава редовно да публикува видеа в канала си и да прави подкаст - “В леглото с Емил Конрад”.