Почести за Доминик Тийм

Бившият шампион беше честван след последния си мач в Ню Йорк

Спорт
11:24 - 27 Август 2024
1786
Почести за Доминик Тийм

Американецът Бен Шелтън победи бившия шампион Доминик Тийм с 6:4, 6:2, 6:2 на Откритото първенство на САЩ по тенис, което бе и последно в славната кариера на австриеца. Той ще се оттегли в края на годината.

"Благодаря много за цялата ви подкрепа през всички тези години. Играх тук за първи път през 2014 и и постигнах най-големия си успех на този корт през странното издание на турнира през 2020 при много различни условия", каза след мача развълнуваният Тийм на централния корт "Артър Аш", който имаше предвид мачовете без публиката заради пандемията от Ковид-19.

"Това е невероятен момент, но и малко тъжен. Много съм щастлив, че имах шанса да изиграя последния си мач от US Open на този корт и пред вас", обърна се той към публиката, която го аплодира бурно.

Доминик Тийм отпадна в квалификациите на "Ролан Гарос", но сега получи от организаторите честта да попадне в основната схема благодарение на "уайлд кард". След мача той получи като подарък колаж от снимки с най-добрите моменти от мачовете в Ню Йорк.

21-годишният Бен Шелтън, който е една от големите надежди на американския тенис и миналата година достигна до полуфиналите тук, ще играе във втория кръг срещу опитния испанец Роберто Баутиста Агут.