Почина легендата на Берое Георги Стоянов - Бръснаря

Топ
21:00 - 25 Януари 2022
2703
Почина легендата на Берое Георги Стоянов - Бръснаря

Един от великите футболисти на Берое Георги Стоянов - Бръснаря почина на 66-годишна възраст. Само след няколко дни, на 10 февруари, легендата на старозагорци щеше да навърши 67 години. 

Бръснаря е донесъл много радост на всички в Стара Загора и на всички, обичащи българския футбол. Той е футболистът, който бележи във вратата на Дино Дзоф от дузпа при успеха на Берое с 1:0 над Ювентус на 24 октомври 1979 година.

Мачът върви към края си, а италианците вече се радват, че са се отървали без гол. И точно тогава Джентиле изпуска Петков, след което се вижда принуден да го събори в наказателното поле. Съдията Ешвайлер от Австрия е категоричен – дузпа за Берое в 81-ата минута. Малко по-късно реферът прави реверанс към италианците, като показва червен картон на Теньо Минчев и по този начин лишава Берое за реванша от най-добрия му защитник.

“На място се разбрахме, че аз ще изпълнявам наказателния удар. Странно, срещу мен бе Дино Дзоф, един от най-големите вратари на века, но аз бях уверен, че ще му вкарам гол", спомня си Бръснаря след години.

Българският тим обаче губи с 0:3 на реванша в Торино и отпада на 1/8-финалите в турнира КНК (Купа на носителите на национални купи).