Почина софиянецът от "Кайт къмпинг градина"

Новини
12:30 - 17 Юни 2020
5440
Почина софиянецът от "Кайт къмпинг градина"

41-годишният софиянец от "Кайт къмпинг градина" край Черноморец, който бе приет преди седмица в бургаската областна болница, е починал. 

Това съобщи БНР, като цитира изпълнителният директор на здравното заведение д-р Бойко Миразчийски.

"Почина днес сутринта. Беше в много тежко състояние, още при приемането беше на кислородотерапия. Дори и в първите 24 часа след това беше и интубиран. Постоянно се влошаваше, нямаше никакво подобрение при него. Още първия скенер, който направихме, показа, че белият му дроб е поразен. Почти нямаше дишане. Направихме всичко възможно, но се стигна до този край. Оплакванията му са започнали още преди 5 дни до една седмица преди да дойде при нас. Не мога да кажа дали е било късно, защото не знам дали е бил лекуван някъде и дали се е влошил като е пристигнал на морето", разказва д-р Миразчийски.

Хората трябва да продължават да спазват противоепидемичните мерки, призова той. Да носят предпазни средства, да спазват дистанция и задължителната дезинфекция, е категоричен д-р Бойко Миразчийски. 
Това е втори смъртен случай на инфектиран с Covid-19 в Бургас. 

Мъжът пристигнал на морето от София на 3 юни. Още преди това не се е чувствал добре и решил да отиде да се лекува на чист въздух. Оказа се, че е с COVID-19. След като му става лошо, негов съсед по каравана му помага.

Столичанинът беше настанен в инфекциозното отделение на бургаската болница, а по-късно в  реанимацията, където беше интубиран.