Почина Тери О'Нийл

Пред обектива му застава кралското семейство, Елтън Джон, Джуди Гарланд, Фей Дънауей...

Новини
12:52 - 18 Ноември 2019
3873
Почина Тери О'Нийл

Фотографът на знаменитости Тери О'Нийл, прочул се със снимките си на "Бийтълс" и "Ролинг стоунс", почина на 81-годишна възраст след продължителна битка с рак на простатата, съобщи Контактмюзик.

„С натежало сърце трябва да оповестим, че ни напусна Терънс (Тери) О'Нийл, Командор на Ордена на Британската империя. Тери беше забележителен човек. Всеки, който е имал късмета да го познава или да работи с него, може да свидетелства за великодушието и скромността му. Легендарните снимки на този знаков фотограф за последните 60 години завинаги ще останат запечатани в паметта, спомените и сърцата ни“, се посочва в съобщението, направено от говорителка на „Iconic Images“.

Пред обектива му са заставали личности като членовете на кралското семейство, Елтън Джон, Джуди Гарланд, Фей Дънауей. Името му се прочу покрай снимките на „Бийтълс“ и „Ролинг стоунс“, а за работата си получава званието Командор на Ордена на Британската империя.

Тери О'Нийл, който се бореше с рак на простатата, за последно е виждан публично миналия октомври, когато беше удостоен с Ордена на Британската империя от принц Уилям в Бъкингамския дворец. По време на посещението си в двореца О'Нийл говори сърдечно за кралската фамилия и в частност похвали страстта към фотографията на съпругата на принц Уилям, херцогинята на Кеймбридж Катрин.