Почти без въглехидрати с Lupa.bg: Телешка пържола с чери и рукола (СТЪПКА ПО СТЪПКА)
за 2 порции, 30 мин
Продукти
2 телешки пържоли без кост по около 200 г
50 г рукола
10 чери домати – по-красиво е на клонка
1 клонче розмарин
½ лимон
1 с.л. зехтин или олио
1 с.л. олио
сол и черен пипер
Приготвяне
1
Почистената рукола се нарязва, ако е по-едра.
2
Измитите чери домати се подсушават идеално.
3
Наситненият розмарин се смесва с 1 ч.л. изцеден лимонов сок и със зехтина.
4
Телешките пържоли запържват от двете страни само до златиста коричка на висока температура.
5
Завиват се в алуминиево фолио и отпочиват 5 мин.
6
В същата мазнина се запържват доматчетата на клонка около 2 мин.
7
Пържолите се нарязват напречно на едро. Слагат в тавичка и се заливат с розмариновия зехтин, поръсва се със сол и черен пипер.
8
Добавят се и доматите и се пече в загрята фурна на 250 градуса около 5 мин. Гарнира се с руколата.