Почти година по-късно Меси промълви: Бензема заслужаваше "Златната топка"

Спорт
16:49 - 24 Октомври 2023
2562
Почти година по-късно Меси промълви: Бензема заслужаваше "Златната топка"

Аржентинският нападател Лионел Меси отново е фаворит за спечелването на "Златната топка" тази година. Дали той ще стане №1 ще се изясни идния понеделник.

Миналата година трофеят отиде в ръцете на Карим Бензема, а сега Меси взе отношение по темата.

"Бензема? Честно казано, той наистина заслужаваше тази награда заради страхотния сезон, който направи, но и заради цялата си кариера. Той е изключителен играч. Тази награда е важна за него и за футбола", каза бившият нападател на ПСЖ, който сега играе за Интер Маями.

Бензема изпревари Кевин де Бройне, Садио Мане и Роберт Левандовски.

Меси спечели Световното първенство в Катар с Аржентина, което дава пълно основание отново да бъде избран за носител на трофея, който ще е 8-ми в кариерата му. Най-сериозната конкуренция е на Ерлинг Холанд.

"Винаги съм казвал, че "Златната топка" трябва да има две части. Една за Меси и след това за останалите. Холанд трябва да получи наградата, ние спечелихме требъл и той вкара над 50 гола. Но най-лошият сезон на Меси е най-доброто за останалите. И двамата заслужават тази награда, така че каквото и да каже сега няма да има смисъл", каза междувременно Пеп Гуардиола.

В същото време стана ясно, че американската футболна лига MLS е счупила рекорда си по посещаемост на мачове този сезон. В годината, когато капитанът на Аржентина подписа с тима от Маями, средната посещаемост в мач от редовния сезон е била 22 111 зрители. Преди това посещаемостта е била средно 21 033 фенове. Очаква се и телевизиите в САЩ и Аржентина, които ще излъчват церемонията за "Златната топка", също да имат рекорден рейтинг.