Под крилото на Бойко Цвета попиля властта

Време е шарлатаните на Радев да се омитат, призова бившият шеф на Народното събрание

Новини
17:44 - 21 Януари 2023
10534
Под крилото на Бойко Цвета попиля властта

Време е шарлатаните на Радев да се омитат от политическата сцена, защото разписаха държавата. Това заяви в Златоград Цвета Караянчева, бивш председател на Народното събрание, съобщи БГНЕС.

В родопското градче днес е и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че "от ПП сме се отървали лесно, но сега ще се спасяваме от "Спасителите". 

Тя коментира отчета на служебния премиер Гълъб Донев и неговите думи за застоя в България. Според нея държавата не просто е в застой, тя „спря да се развива след управлението на Бойко Борисов“.

„Всички си спомнят какви бяха цените на горивата и храната. А сега всичко отиде до тавана през последните седем месеца“,

добави Караянчева.

Тя определи лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев като аматьори, които са искали да вземат държавата на концесия. „Сформираха коалиция орел, рак и щука и сега не могат да се погледнат. За да управляваш една държава, трябва да познаваш законите, а те потъпкаха законите и Конституция“, подчерта Караянчева.

Тя заяви, че президентът Румен Радев се е отрекъл от Петков и Василев, наричайки ги шарлатани.

„Техният родител каза, че те са шарлатани. Отрече се от тях, но те сътвориха такива скандали във вътрешнополитически и външнополитически план“, посочи Караянчева.

Тя заяви, че целта на ГЕРБ е да достигне до всички избиратели и не са като жълтопаветниците, които не желаят да се срещнат с хората от малките и средните градове.