Под проливен дъжд Вердер измъкна точка от Волфсбург

Срещата завърши 2:2

Спорт
18:59 - 05 Ноември 2023
2026
Под проливен дъжд Вердер измъкна точка от Волфсбург

Волфсбург и Вердер Бремен завършиха 2:2 в много интересен мач от 10-ия кръг на Бундеслигата. Точни за „вълците“ бяха Вацлав Черни и Кевин Паредес, докато за бременските „музиканти“ се разписаха Марвин Дюкш и Рафаел Боре.

С това равенство тимът на Нико Ковач събра 13 точки, които му отреждат 9-ата позиция във временното класиране на Бундеслигата, където Вердер е 12-и с 10 точки в актива си.

Двубоят на „Фолксваген Арена“ започна чудесно за гостите от Бремен, които поведоха в резултата след брилянтно изпълнен пряк свободен удар от Марвин Дюкш в 7-ата минута.

„Вълците“ отговориха на удара в 37-ата минута, когато Йоаким Меле центрира добре отдясно, намирайки Вацлав Черни в наказателното поле, където чехът показа хладнокръвие и с удар по земята направи резултата 1:1.

Точно преди изтичането на час игра обратът бе факт! Ловро Майер направи страхотен пас, с който намери Кевин Паредес в наказателното поле и той с красив удар преодоля Михаел Цетерер.

Бременци обаче не се предадоха и в 65-ата минута матираха отбраната на Волфсбург. Мичел Вайзер показа добра техника, преодоля съперник и центрира в наказателното поле, където най-добре пласиран бе Рафаел Боре, който с глава мушна топката в долния ляв ъгъл.

Две минути преди края на редовното време тимът на Нико Ковач остана с човек по-малко на терена, след като Максенс Лакроа спря опасна контраатака на Вердер с нарушение, за което получи жълт картон. Той обаче бе втори за защитника и той напусна преждевременно терена.

До края на срещата обаче Вердер така и не успя да материализира превъзходството си като футболисти на терена и срещата завърши наравно.