Подмладяват Уил Смит

Революционни специални ефекти ще помагат на актьора във филма "Близнакът"

Култура
19:04 - 26 Юли 2019
2680
Подмладяват Уил Смит

Американският актьор Уил Смит се бори със самия себе си в научнофантастичния трилър "Близнакът" благодарение на онова, което шефовете на филмовата продукция окачествиха като най-големия пробив на Холивуд в областта на генерираните компютърни изображения, предаде Франс прес.

В редица филми бяха използвани технологии за "подмладяване", за да се изтрият някои бръчки, но този път младата версия на Уил Смит е създадена изцяло от компютър с реализъм, който стига до изображения на пори, сухожилия и кръвоносни съдове.

"В миналото щяхме да ангажираме сина на Уил Смит, за да изпълни ролята - заяви режисьорът Анг Лий, преди в Лос Анджелис да бъде прожектиран трейлърът на филма, който е планирано да се появи по екраните през октомври. - Щяхме да му направим различна прическа, да го гримираме и да го наречем клонинг."

Филмовият проект "Близнакът" се разработваше 30 години, минавайки от едно филмово студио в друго и сменяйки един режисьор с друг. Трейлърът показва млад клонинг убиец, когото неизвестна организация е натоварила със задачата да убие своята по-възрастна версия.

Използваната технология е сходна с онази в новия филм "Цар Лъв" на "Дисни".

"Реалистичното пресъздаване на човешко лице отдавна е непостижима цел - коментира Бил Уестънхофър, който отговаря за специалните ефекти във филма. - Всички ние сме експерти. От милиони години изражението на лицето показва какво е отношението ни към някого. Чрез изражението на лицето можем да покажем, че сме измамени. Да успееш да го пресъздадеш по цифров път е трудно."

Уил Смит и негови дубльори били в образа на клонинга, преди магията на специалните ефекти да му придаде живот. Експерти ползвали също снимки и видеа, на които се вижда Уил Смит, когато бил на около 20 години. Били изследвани морфологичните особености на стареенето и анатомията на човешкото тяло, по-специално взаимодействието между лицеви мускули, погледнато под микроскоп. Продуцентът Джери Брукхаймър, който от повече от 10 години е ангажиран с проекта, прецени, че революционният пробив на въпросната технология се равнява на преминаване от черно-бели към цветни филми.