Подоляк: До 200 украински войници дневно загиват във войната с Русия

Броят на ранените е до 500 на ден

Новини
08:49 - 10 Юни 2022
1662
Подоляк: До 200 украински войници дневно загиват във войната с Русия

До 200 украински войници на ден загиват във войната с Русия. Броят на ранените е до 500 дневно. Това обяви съветникът на украинския президент Михайло Подоляк.

Според оценката на президентския съветник Украйна се нуждае от 150 до 300 системи за ракетен огън от тези, които им бяха обещани от Съединените щати и Великобритания. Досега Западът обеща да изпрати по-малко от 20.

Бавното настъпление на руснаците в Донбас продължава. Освен пълно овладяване на Северодонецк, те се опитват да генерират и офанзива срещу друг важен град - Славянск.

А Владимир Путин предложи нов прочит на това какво правят руснаците в Украйна и как действията му приличали на тези на цар Петър Велики.

„Петър Първи води Северната война 21 години. Изглеждало е, че се бие с шведите и откъсва територии. Нищо не е откъсвал, той ги е връщал. По всичко личи сега се пада на нас да връщаме и укрепваме територии. Тези ценности представляват основата на нашето съществуване и ние ще се наложим и ще решим задачите, пред които сме изправени”, заяви той.