Подп. Марков: Аз предсказах стрелбата по Тръмп

Това беше съвсем логично да се случи, в полза е и на двата лагера, заяви шефът на "Величие"

Новини
12:32 - 15 Юли 2024
1829
Подп. Марков: Аз предсказах стрелбата по Тръмп

Това беше съвсем логично да се случи, защото е в полза на двете политически страни. Това написа Николай Марков от партия "Величие" в официалния си фейсбук профил относно опита за покушение на Доналд Тръмп. 

"Първо не забравяйте, че преди няколко месеца подсказах тази опасност в едно интервю. Това беше съвсем логично да се случи, защото е в полза на двете политически страни".

"И въпреки това си е реално покушение, което можеше да завърши със смърт, а факта, че стрелеца беше убит на мига, а не неутрализиран, говори много неща. И най-важното е, че някой трети играч контролира и двата процеса - покушението и ликвидирането на заплахата. Основното е да се запази информацията за организиран атентат. Добре организиран.
Толкова засега от мен", допълни той. 

Тръмп, който ще бъде кандидат на Републиканската партия на президентските избори през ноември, бе ранен леко в дясното ухо и бе изведен бързо от сцената на митинга от агенти на Сикрет Сървис. В резултат на стрелбата загина човек, взел участие в митинга, а още двама бяха ранени.

Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ пое случая и каза, че става дума за опит за убийство. Двадесетгодишният нападател бе убит от агенти на Сикрет Сървис секунди след като произведе няколко изстрела с автомат на митинга на Тръмп.