Подпалиха къщата на надменен ходжа в с. Янково

Местните не го харесват, направили подписка, че искат нов имам

Новини
20:27 - 11 Юли 2019
4380
Подпалиха къщата на надменен ходжа в с. Янково

Къщата на ходжата в смядовското село Янково е била изпепелена при пожар миналата нощ. Селският имам Бехрин Хюсеинов подозира, че може някой да е драснал клечката на имота му, но за момента няма доказателства в тази посока. Причините за пожара ще бъдат изяснени едва когато се направи пожаро-техническа експертиза.

Сигнал за пожар в имота на ходжата бил получен в 1,31 през нощта срещу четвъртък. Първоначално горяла плевня в стопанската част на имота, но впоследствие огънят се прехвърлил върху жилищната част и къщата горяла като факла. На място били изпратен противопожарен екип от участъка в Смядово, но пожарът бил силен и се наложило подкрепление от огнеборците в Шумен. 

Според пресцентъра на МВР гасенето е продължило с часове през цялата нощ. По повод съмненията за умишлен палеж местните вчера разказваха, че в Янково няма напрежение. Самият Бехрин ходжа обаче бил определян и от своите като навирил нос и надменен, местните не го харесвали и, по неофициална информация имали подписка, с която искали нов имам. 

По време на пожара Бехрин ходжа е бил в дома си заедно с малкото си дете. Не се налага да им се търси временен подслон, тъй като къщата в Янково не била основна за семейството. Според кмета на община Смядово Иванка Петрова Хюсеинови имали и апартамент в Шумен.