Погба проговори: Сърцето ми е разбито

Ще обжалвам решението, заяви френският национал на Юве

Спорт
12:29 - 01 Март 2024
1706
Погба проговори: Сърцето ми е разбито

Халфът на Ювентус Пол Погба наруши публичното си мълчание, за да коментира станалото известно вчера 4-годишно наказание, което го изхвърля от футбола заради негова употреба на допинг.

Френският футболист качи своята първа публикация в Инстаграм от 6 септември миналата година насам, за да подчертае, че е невинен, и за да потвърди, че ще обжалва несправедливата според него присъда.

"Бях информиран за решението на Националния антидопингов трибунал и вярвам, че присъдата е некоректна. Аз съм натъжен, шокиран и с разбито сърце, защото всичко, което съм изградил във футболната ми кариера, беше отнето от мен. 

Когато съм освободен от юридическите ограничения, цялата история ще стане ясна, но никога съзнателно или умишлено не съм взимал хранителни добавки, които нарушават антидопинговите регулации.

Като професионален атлет никога не бих направил нещо, с което да подобря представянето си чрез забранени субстанции, нито някога съм проявявал неуважение или съм мамил мои колеги и феновете на моите или съперниковите отбори.

В резултат на обявеното решение аз ще го обжалвам пред Спортния касационен съд”, написа 30-годишният Погба.