Погребаха Рейес в Севиля (видео и снимки)

Дъщерите на футболиста трогнаха света

По света
17:58 - 03 Юни 2019
4064
Погребаха Рейес в Севиля (видео и снимки)

Загиналият в свирепа катастрофа испански футболист Хосе Антонио Рейес беше погребан днес в Севиля. Ковчегът с тялото на 36-годишния бивш играч на Севиля, Арсенал, Реал и Атлетико (Мадрид) премина през улиците на града. Хиляди хора се струпаха на поклонението, за да кажат последно сбогом с един от местните футболни любимци. Светът се трогна от дъщерите на Рейес – Ноелия и Триана, които положиха на ковчега му семейна снимка с надпис „обичаме те, татко”.

Снимки: БТА

Рейес е родом от Утрера, но първите си стъпки във футбола прави именно в Севиля. В мъжкия отбор има два периода от по няколко години и близо 200 изиграни мача за андалусийци. На поклонението присъстваха и редица бивши съотборници на Рейес, сред които Франсиско Руфете, Диего Лопес и Алберт Луке, както и треньорът на Арсенал Унай Емери, бивш наставник на нападателя в Севиля в периода 2013-16 година.

Смъртта на Рейес шокира футболния свят в събота. Бившият испански национал си отиде едва на 26 г. след жестока автомобилна катастрофа. Според испанската преса футболистът е шофирал с 236 км в час, когато пука гума. Колата става неудържима, преобръща се извън пътя и избухва в пламъци. Освен Рейес загинаха и двама негови братовчеди.