Погром за българите, Ботев Пд и Черно море ядоха як бой

"Канарчетата" отиват в Лигата на конференциите, "моряците" приключиха с Европа

Футбол
23:00 - 01 Август 2024
1794
Погром за българите, Ботев Пд и Черно море ядоха як бой

Ботев Пловдив отпадна във втория кръг на втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа след тежка загуба с 0:4 от гръцкия гранд Панатинайкос.

На стадион „Христо Ботев“ в града под Тепетата Александър Йеремейев откри още в шестата, а автогол на Антъни Уджа удвои преднината на гостите в 34-ата минута. Филип Джуричич направи резултата класически във втората мивута от добавеното време на първата част, преди Йеремейев да отбележи втория си гол в мача в 50-ата минута. По този начин бе оформен и крайния резултат от двата двубоя – 6:1. 

ПАО имаше още няколко добри положения за попадение, но и вратарят Ханс Кристиан Бернат се намеси решително, а двата отбора удариха и по една греда през първата част.

По този начин възпитаниците на Диего Алонсо продължават към третия предварителен кръг на Лига Европа, където ще се изправи срещу нидерландския гранд Аякс. Участието за Ботев Пд в Европа ще продължи, но в третия по сила турнира Лига на конференциите, където ще има мачове с босненския Жрински Мостар.

За да оформи тежката вечер за българските отбори Черно море загуби от Апоел Беер Шева с 1:2 в реванша от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Така "моряците" приключват с участието си в Еропа, след като първата среща между двата тима завърши при резултат 0:0.

Елдер Лопеш изведе напред гостите в 25-ата минтуа, а осем след това Андреас Калкан изравни от пряк свободен удар. Така и завърши първото полувреме.

Във втората част отново Лопеш попари българския тим с гол в 64-ата минута, като и второто попадение на крайния бранител дойде от статично положение. До края на срещата варненци натиснаха и създадоха добри положения, но така и не стигнаха до гол.

В следващата фаза Апоел Беер Шева ще срещне Млада Болеслав.