Похот и страст: Алмодовар прави „продължение“ на „Планината Броукбек“

Режисьорът разкри подробности за новия уестърн „Странен начин на живот“

Топ
16:11 - 29 Юни 2022
5232
Похот и страст: Алмодовар прави „продължение“ на „Планината Броукбек“

В интервю за IndieWire отличеният с „Оскар“ режисьор Педро Алмодовар разкри, че работи по нов проект с участието на холивудските звезди Итън Хоук и Педро Паскал и междувременно разказа защо навремето е отказал режисурата на „Планината Броукбек“.

Преди режисьорът Анг Лий да режисира емблематичната гей драма с участието на Джейк Джиленхол и покойния Хийт Леджър, Алмодовар имаше възможността да се заеме с проекта. Но режисьорът отклонява офертата.

„Анг Лий направи прекрасен филм, но никога не съм вярвал, че ще ми дадат пълната свобода и независимост, за да направя това, което искам“, обясни Алмодовар пред IndieWire. „Казаха ми: „Можеш да правиш каквото искаш“, но аз бях убеден, че има ограничения.

По-нататък режисьорът споделя, че сценарият — адаптиран от късия разказ на Ани Пру, не е съдържал количеството похот, което Алмодовар си представя за двама здрави каубои.

„Връзката между тези двама момчета е животинска“, каза той. „Това беше физическа връзка. Ударът във филма идва, когато трябва да се разделят и Хийт Леджър установява, че не може и да мисли за напускане. Това е силно откритие... Но за мен беше невъзможно в холивудски филм тези два момчета да се чукат през цялото време. “

Нещата обаче изглежда ще придобият желания от Алмодовар развой.

В предстоящият му кратък филм „Странен начин на живот“. „Може да го разбирате като моя отговор на „Планината Броукбек“, обясни режисьорът.“ Въпреки че не даде твърде много подробности за проекта, той разкри, че Хоук играе шериф, а Паскал е противников стрелец.

„Единият от тях пътува през пустинята, за да намери другия“, каза той. „Ще има разправия между тях, но историята наистина е доста интимна.“

На въпроса дали 30-минутната късометражна лента ще бъде романтична, Алмодовар отговори: „Познайте. Само ще кажа, че мъжествеността е една от темите във филма.“

„Strange Way of Life“, чието производство започва през август, е вторият англоезичен проект на испанския режисьор в 40-годишната му кариера, след късометражния „Човешкият глас“ от 2020 г. с Тилда Суинтън в главната роля.