Похвалиха Ангелкова в Германия за "Томас Кук"

Министърът на туризма провежда поредица срещи за договаряне на сезон 2020

Новини
17:18 - 08 Октомври 2019
1961
Похвалиха Ангелкова в Германия за Томас Кук

Министърът на туризма Николина Ангелкова получи комплименти в Германия от държавния секретар в Министерството на икономиката  Улрих Нусбаум за реакцията на България след фалита на немския гигант „Томас Кук.”

„Вие бяхте от малкото държави, които действахте по този начин, след фалита на туроператора „Томас Кук“, заяви Нусбаум и благодари на българското правителство.  

Ангелкова е на работно посещение в Германия, където днес има поредица от срещи във връзка с възможностите за договаряне на сезон 2020 г. и обстоятелствата след фалита на световния туроператор.

От своя страна, Ангелкова посочи, че България е реагирала своевременно, в министерството е сформирана работна група, която да следи непрекъснато ситуацията. Експерти на министерството бяха по Черноморието, за да съдействат на туристите и бизнеса и да помагат за бързото решаване на всякакви възникващи трудности.

„За нас бе важно туристите от Германия и другите държави да не почувстват допълнителни затруднения след фалита на оператора и да си тръгнат от България с впечатления, които да ги накарат да се върнат отново и през следващата година. Радвам се, че почивката им мина безпроблемно, това е от определящо значение за имиджа на страната ни като приветлива дестинация за организиран туризъм”, коментира българският министър. Ангелкова заяви пред домакина си готовността на правителството да подпомогне бизнеса за привличане на повече туристи чрез реклама.

За германските туристи министърът посочи, че те организират основно пътуванията си чрез туроператор или през международни платформи за резервации. И добави, че България и Германия имат дългогодишни и добре развити двустранни отношения.