Показват „Случаят Тесла“ фестивали в седем държави

Българският детски филм тръгва по кината на 31 март

Култура
15:23 - 21 Февруари 2023
2566
Показват „Случаят Тесла“ фестивали в седем държави

Българският детски филм „Случаят Тесла“ тръгва по кината на 31 март, съобщават от екипа на продукцията. 

Продукцията участва в програмата и срещите на българския щанд на НФЦ в европейския филмов пазар към фестивала „Берлинале“ и в годишната среща на ECFA - Европейската асоциация на детския филм, като само в Берлин българският филм е получи четири нови фестивални селекции. През следващите месеци филмът ще гостува на 26-ото издание на FIFEM в Монреал, Канада, 10-ото издание на SIFFCY в Ню Делхи, Индия, 63-ото издание на ZLIN в Злин, Чехия, 8-о издание на Kinolub в Полша, 18-ого издание на BIKY - Пусан, Южна Корея, и 11-ото издание на MICE в Испания и Куба.

От днес е достъпен и новият филмов трейлър, разкриващ повече за сюжета и отношенията на главните герои Тони и Рая.

На 18 март „Случаят Тесла“ ще има ексклузивна прожекция на 27-ия „София филм фест“, която ще открие специалната филмова програма „СФФ - деца“, чийто селекционер е режисьорът Андрей Хадживасилев. 

В „Случаят Тесла“ участват Мартин Паунов, Поли Иванова, Борис Минков, Деан Стойков, Йоан Стойков, Рая Георгиева, Фани Узунова, Неда Спасова, Мартин Гяуров, Любен Чаталов и Николай Върбанов. Сценарият е на Виктория Пенкова и Пламена Велковски, оператор е Божидар Симеонов, композитор - Георги Стрезов.