Пол Мърсън: Феновете на Тотнъм ще се радват при гол на Сити

Спорт
14:11 - 13 Май 2024
1383
Пол Мърсън: Феновете на Тотнъм ще се радват при гол на Сити

Привържениците на Тотнъм искат по-скоро отборът им да загуби утрешното дерби с Манчестър Сити, за да не стане големият им градски съперник Арсенал шампион, отколкото да запази шансове за четвъртото място. Това твърди бившият нападател на “топчиите” и настоящ футболен анализатор Пол Мърсън.

Ако “гражданите” спечелят в Лондон, то ще имат две точки преднина пред Арсенал преди последния кръг и ще трябва след това просто да победят Уест Хам у дома в неделя, за да вдигнат титлата за рекорден четвърти пореден път.

Ако днес Астън Вила пък загуби домакинството си на Ливърпул, то Тотнъм може да се доближи само на точка от четвъртото място при победа над Манчестър Сити. В този смисъл “шпорите” също ще имат достатъчна мотивация за утрешния мач, но дори това условие да се изпълни, феновете на Тотнъм биха предпочели Арсенал да не стане шампион пред това отборът им да се спечели битката за четвъртото място, твърди Мърсън.

“Всеки фен на Арсенал ще иска в понеделник Астън Вила да бъде победен, за да има мотивация за Тотнъм във вторник.

Играл съм в тези дербита. Каквото и да се случи, те не искат Арсенал да спечели титлата. Ще се стигне до момент, в който феновете на Тотнъм ще аплодират, ако Ман Сити отбележи. Ще го направят, защото единственото нещо, което не искат, е Арсенал да спечели лигата”, заяви в Мърсън.

В социалните мрежи пък се появи клип, в който привърженици на Тотнъм изпълняват песен, в която се говори, че поне за известно време ще бъдат от Сити.

От другата страна Кай Хавертц заяви, че всички в отбора на Арсенал ще бъдат най-големите феновете на Тотнъм във вторник.

“Ще бъда най-големият на Тотнъм във вторник. Всички ще бъдем”, отсече Хавертц.