Полицаи арестуваха полицай, лекар и бизнесмени за хазарт

Акцията е проведена в Благоевград

Новини
18:22 - 19 Ноември 2023
9315
Полицаи арестуваха полицай, лекар и бизнесмени за хазарт

При акция срещу незаконен хазарт в Благоевград бяха задържани полицай, лекар, бизнесмени и още 16 души. Те са играли покер с големи залози в зала, която е била наета в центъра на града, съобщава Труд.

Операцията е на ОДМВР-Благоевград, Районна прокуратура-Благоевград и със съдействието на спецполицаи от София. Сред задържаните са известен доктор уролог в МБАЛ-Благоевград, полицейски служител към ОДМВР-Благоевград, както бизнесмени и криминалнопроявени лица, които чрез вайбър група се организирали често да играят покер. Направени са обиски на задържаните лица, на автомобилите им и жилищата им. Хванатите в нелегалната покер-зала са задържани за 24 часа.

Хазартът е една от най-силно регулираните дейности у нас, като организирането на хазартни игри може да се осъществява единствено от юридически лица, които имат лиценз. Изискванията за получаването му обаче са изключително строги и изискват наличието на огромен финансов ресурс, с който разполагат много малко търговци. Незаконен хазарт е налице, когато се организира или се участва в него, но няма лиценз, издаден от НАП. Според закона наказанието за организаторите е лишаване от свобода до 6 години и глоба до 10 000 лева, а за участие - затвор до една година или пробация.