Полицаи пребиха фен на Фенербахче, играч на Шахтьор нашамарил руски турист

Спорт
12:24 - 10 Март 2023
1470
Полицаи пребиха фен на Фенербахче, играч на Шахтьор нашамарил руски турист

Футболистът на Шахтьор Донецк Данило Сикан заяви пред клубната телевизия, че е набил руски турист в хотела по време на зимната подготовка на отбора в Турция.

През февруари турските медии съобщиха, че в хотел в Анталия е имало сбиване и руски турист е ранен в главата. Тогава не се съобщиха подробности, но стана ясно, че 21-годишният Сикан е човекът в основата на сбиването. Той призна това в интервю за YouTube канала на клуба.

"Случи се вечерта. Разхождах се с Рома Тернов. Отидохме да играем билярд. Този беше с децата и жена си. Когато видя, че сме с анцузи на Шахтьор и че сме от Украйна, веднага извика - Спартак шампион! Бях бесен. Усетих, че трябва да реагирам. Тогава Рома ми каза да се успокоя, че наоколо има деца", каза Сикан.

"Бях възмутен, този руснак беше селянин. Не исках да ги оставя да се държат така в хотела или където и да е. Онзи беше с компанията и пак вика „Спартак шампион“! После извика "Слава на Русия". Веднага се изправих и тръгнах към него. Ударих му шамар. Той падна на плочките, опита се да стане, но не успя. Ден по-късно го изгониха от хотела", каза нападателят на Шахтьор.

Грозен инцидент се случи по време на двубоя между Севиля и Фенербахче в Лига Европа. Турският отбор игра силно, но в крайна сметка загуби с 0:2.

Местните полицаи обаче оставиха играта на заден план, след като брутално набиха фенове на гостите. На видеото ясно се вижда как запалянковци на Фенербахче пеят, а след това последва полицейска бруталност.

Униформените започнаха да удрят с палки по главите феновете на гостуващия отбор.

Не е ясно защо се стигна до подобни действия на полицаите.