Полицаи се вдигнаха на протест в защита на Калин Стоянов

„МВР не е маша в политическите битки“, се казва в позиция на СДВР

Новини
06:10 - 12 Август 2024
5125
Полицаи се вдигнаха на протест в защита на Калин Стоянов

На демонстрация в подкрепа на служебния вътрешен министър Калин Стоянов се събират днес от 12 часа полицаите от СДВР. За днешното събиране съобщи във Фейсбук шефът на Специализираните полицейски сили в СДВР Лъчезар Колев, според когото се извършва „безпрецедентен опит за употреба на Министерството на вътрешните работи за политически цели“.

Протестът в подкрепа на Калин Стоянов е свикан в градинката срещу паркинга на Народното събрание днес на обяд. Отсреща е Народното събрание, където кабинет получи номинираната за служебен премиер Горица Кожарева. Там тя кани хора за евентуални министри.

Кожарева вече се срещна със сегашния министър на вътрешните работи, а след разговора им Калин Стоянов коментира, че има чувството, че няма да му бъде предложено да остане на поста си.Това е второ подобно събиране на столичните полицаи. През ноември м.г. те отново се събраха пред парламента, за да подкрепят Калин Стоянов, чиято оставка искаха от ПП-ДБ след протеста срещу БФС, ескалирал в масови безредици.

Длъжни сме да покажем на държавниците, че МВР не е и няма да бъде маша в политическите битки. Министерството е деполитизирана система и не е на отделни партии и политици. Ние служим само на българските граждани. Време е ясно да заявим, че в една нормална, демократична и правова държава полицаите не може да бъдат подлагани на унижения в името на политически интереси и договорки. Нека го направим на 12 август, от 12 часа в градинката срещу паркинга на Народното събрание“, се казва в позицията, споделена от СДВР.