Полицаи в Пловдив накарали клиенти в заведение да се съблекат голи за да ги обискират!?

Служители на заведението и посетители разказват за 5-часовата акция

Новини
09:45 - 07 Май 2023
3283
Полицаи в Пловдив накарали клиенти в заведение да се съблекат голи за да ги обискират!?

Акция на полицията срещу продажбата и разпространение на наркотици в дискотека в Пловдив е била проведена тази нощ. Според персонала на нощното заведение органите на реда са се държали арогантно с тях и клиентите.

По разказа на една от сервитьорките тя е започнала да прави клип с телефона си, когато полицай отишъл при нея и я предупредил да изтрие записа, или в противен случай ще бъде задържана и отведена в районното управление.

Снимала съм само клиенти след тяхното изрично съгласие. Лица на полицаи не съм снимала. Заплашиха ме, че ако не изтрия клипа, ще ме арестуват. Удариха ме през ръцете. Близо 400 души бяха проверявани и събличани в продължение на пет часа. Лично аз ще пусна жалба, разказа потърпевшата.

Нейна колежка допълни, че униформен сужител я спрял на паркинга и ѝ казал, че ще трябва да бъде поемно лице.

Обясни ми, че нямам право да откажа и ако откажа ще ми бъде съставен акт. Заведоха ме в районното, където трябваше да наблюдавам как претърсват и обискират чисто гола жена... гледката беше потресаваща, сподели служителката.

От ОДМВР-Пловдив потвърдиха за bTV, че е имало такава акция и поясниха, че били открити няколко вида наркотични вещества на територията на заведението, макар от управата на дискотеката да твърдят, че полицаите намерили единствено един грам марихуана от клиентка.

На въпрос относно естеството на обиските от полицията уточниха, че такава е процедурата и в нито един момент не са превишили правата си.