Полиция обискира дома на президента на ПСЖ

Насер Ел-Хелайфи е заподозрян в отвличане и изнасилване

Спорт
11:38 - 06 Юли 2023
2145
Полиция обискира дома на президента на ПСЖ

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи е имал проблеми с органите на реда във Франция, след като домът му е бил претърсен от полицията в сряда вечер заради обвинения в отвличане и измъчване в Катар на лобист от френско-алжирски произход, съобщиха френските медии, като се позова на свои източници.

"Съдията поиска информация и допълнителен достъп, като всичко му бе осигурено при пълна прозрачност и сътрудничество с властите от самото начало", заяви говорител на президента на ПСЖ.

Обискът бе направен от съдебната полиция, след като в края на януари 42-годишният лобист Тайеб Бенабдерахман подаде жалба. Той се оплаква от ареста си в Катар през януари 2020 година, където се е установил три месеца по-рано.

Той твърди, че е бил тормозен и разпитван в продължение на шест месеца за документи, с които е разполагал и които са компрометирали шефа на ПСЖ. На него му е било разрешено да панусне Катар през ноември 2020 година, след като подпише протокол за конфиденциалност, който не му позволява да разкрие съдържанието на тези документи.

Миналата седмица бе претърсен и офиса на смета на седми район в Париж Рашида Дати, която е бивш министър, във връзка с тази афера.