Полицията: Ликвидираните с арбалет в хотел са самоубийци

По телата им са открити следи от смъртоносни наранявания със стрели

Новини
16:33 - 14 Май 2019
1556
Полицията: Ликвидираните с арбалет в хотел са самоубийци

Петима души намериха смъртта си при мистериозни обстоятелства в Германия през последните дни. Общото между тях е, че са членове на един и същи клуб, който пресъздава средновековни битки и участвали в стрелби с лък и копие. 

Трима от убитите бяха намерени простреляни с арбалет в една стая в хотел в Бавария. Други два трупа бяха открити при обиска на жилището на една от жертвите, пише „24 часа”.

„Смятаме, че става дума за разширено самоубийство. Все още изясняваме детайлите около него“, обяви полицията в Пасау, където са намерени първите три трупа.

Става дума за 53-годишен мъж и две жени на 30 и 33 години. Мъжът и 33-годишната жена лежали хванати за ръка в леглото. До тях имало и написани собственоръчно завещания. Според аутопсията са починали от изстрели със стрели в сърцето. По тялото им обаче има следи от множество прострелвания с арбалет, които са нанесени след смъртоносните изстрели в сърцето. На пода до кревата е открит трупа на 30-годишната жена, която е загинала от прострелване с арбалет в шията. И тримата били облечени в дълги черни роби.

Групата се отбила в хотелчето на връщане от Австрия. „Искаха една стая с три легла и бързаха да отидат в нея“, разказва собственикът на пансиона. Преди това те си купили три арбалета от магазин за средновековни предмети и оръжия в Пасау.

Ден, след като бяха открити телата им, при обиск на жилището на 30-годишната жена в Долна Саксония полицията се натъкна на още два трупа. И двата са на жени на около 30 години. Една от жените е сестра на 30-годишната загинала в Пасау. Тя също е била част от средновековната сцена. Сестра й пък е работила в хлебопекарна.

Два трупа бяха открити при обиска на жилището на една от жертвите

Как са загинали тези две жени все още не е ясно. Причината за смъртта им също. Съседи разказват, че били странни, носели само черни дрехи и никога не поздравявали. Каква е връзката на двете сестри с петата жертва, открита мътва в Долна Саксония, също още се изяснява. Разследването продължава.