Полицията в Каталуня: Гарантираме сигурността на Ел Класико

Двубоят Барселона - Реал Мадрид е насрочен за 18 декември на "Камп Ноу"

Новини
15:06 - 12 Декември 2019
1484
Полицията в Каталуня: Гарантираме сигурността на Ел Класико

Полицията в Каталуня гарантира, че Ел Класико ще може да се проведе на 18 декември. Органите на реда се подготвят много усилено за провеждането на големия мач между Барселона и Реал Мадрид на „Камп Ноу“.

В последните дни новините около провеждането на дербито постоянно се променят - от насрочване за друга дата, до преместване в друг град.

Полицията не смята, че има някакъв проблем относно това да гарантират пристигането на стадиона на автобуса с играчите на Реал Мадрид. Те могат да гарантират осигуряването на маршрут от хотела на Реал Мадрид до „Камп Ноу“.

В същия ден се очакват поредни протестни акции в Барселона.

Дербито от 10-и кръг испанския шампионат първоначално беше насрочено за 26 октомври, но по-късно бе преместено за 18 декември заради протестите в Барселона, които започнаха преди два месеца, когато Върховният съд прати в затвора девет лидери на каталунските сепаратисти заради ролята им в опита за обявяване на независимост на Каталуня през 2017 година.

Във връзка с двубоя между Барселона и Реал Мадрид Испанската федерация заявява, че, както във всеки друг официален мач, отговорността за сигурността не зависи от федерацията.

Федерацията ще приложи наказания, в случай че има престъпване на законовия ред, написаха от федерацията, което, поне засега, означава, че двубоят ще се проведе по план на 18 декември на "Камп Ноу".