Полицията в Пловдив с мерки заради мача Ботев - Левски

Спорт
19:07 - 02 Октомври 2024
940
Полицията в Пловдив с мерки заради мача Ботев - Левски

Областната дирекция на МВР в Пловдив информира, че във връзка с предстоящата футболна среща между отборите на Ботев (Пловдив) и Левски са възможни временни ограничения на движението по уличната мрежа около стадион „Христо Ботев“.

Началото на мача е от 20:00 часа, но при необходимост във времевия интервал между 16:00 и 24:00 часа поетапно ще бъде въвеждана забрана за преминаване на пътни превозни средства в следните отсечки:-  бул. „Източен“, от кръстовището с бул. „Княгиня Мария Луиза“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург”;

-  ул. „Богомил“, от кръстовището с бул. „Източен” до кръстовището с ул. „Лев Толстой“;

-  ул. „Варшава“, от кръстовището с ул. „Богомил“ до кръстовището с ул.„Славянска“.

-  ул. „Лев Толстой“, от кръговото кръстовище с ул. „Димитър Ризов“ до кръстовището с бул. „Княгиня Мария Луиза“.

-  ул. „Димитър Ризов“ и ул. „Цветан Лазаров“, от кръстовището с бул. „Освобождение“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург“.

От Областната дирекция обявиха, че е създадена организация и за безпрепятствено придвижване на привържениците на гостуващия столичен отбор до стадион „Христо Ботев“, като на ул. „Димитър Ризов“ те ще могат да паркират автомобилите си с подсигурена охрана от служителите на реда. От сборния пункт на паркинг на разклона за с. Войводиново /път II-56/до крайната точка шествието ще премине под полицейски съпровод по маршрут: бул. „Цариградско шосе“ – пътен възел „Скобелева майка“ – ул. „Ягодовско шосе“ – ул. „Цар Симеон“ – ул. „Недялка Шилева“ – бул. „Освобождение“.

С цел недопускане на противообществени прояви и закононарушения, около спортната зона и на територията на целия град ще има засилено полицейско присъствие. Патрулиращи екипи от подразделенията на областната дирекция и на Дирекция „Жандармерия“ ще следят за опазване на обществения ред и обезпечаване на сигурността на движението.

На обособените контролно-пропускателни пунктове в района на стадиона униформени ще извършват стриктни проверки, като за избягване на допълнително затруднение апелираме посетителите да се възползват от ранното отваряне на входовете.

Припомняме, че до трибуните няма да бъдат допускани зрители във видимо нетрезво състояние, под въздействие на наркотични вещества, пренасящи забранени предмети и вещи или с наложена забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни и непълнолетни ще влизат само с пълнолетен придружител.  

Поведението на публиката ще бъде заснемано със специални видеокамери и техническо средство за заснемане от въздуха, като при извършване на нарушение на закона установените от записа лица ще понесат отговорността си по ЗООРПСМ и Наказателния кодекс, предаде БТА.