Полицията задържа 9 души в Пазарджик

Според информацията, те са извършили различни престъпления

Новини
18:20 - 03 Февруари 2024
3532
Полицията задържа 9 души в Пазарджик

Девет души за задържани за различни престъпления при специализирана полицейска операция, проведена през изминалото денонощие на територията на цялата Пазарджишка област. Това съобщи говорителят на областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

В хода на полицейските дейности са проверени 1406 души, 1042 моторни превозни средства, 67 търговски обекта, питейни и увеселителни заведения, заложни къщи.

Установени са общо 18 престъпления, като в тази връзка са задържани девет души, засечени са също десет издирвани по различни поводи лица, посочи Стоянов.

За установени нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи са издадени 50 акта и 197 фиша. 

Разкрити са извършителите на домова кражба, на кражба на метални отпадъци, кражба от вендинг машини, от търговски обект. Три са констатираните случаи за съхраняване в частен имот на незаконно добита дървесина. Установени са извършителите и на две вандалски прояви.

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик са проверили и магазин в областния град, където са се продавали дрехи и обувки, носещи логото на известни търговски марки. По случая е образувано досъдебно производство и са иззети 43 артикула, добави още говорителят на пазарджишката полицейска дирекция.