Политолог: Борисов си връща ГЕРБ от Цветанов

Борис Попиванов вижда сблъсък между двамата, но силата е в премиера

Политика
12:26 - 28 Ноември 2019
1808
Политолог: Борисов си връща ГЕРБ от Цветанов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов си връща ГЕРБ от бившия си заместник Цветан Цветанов, а сблъсък между тях, който е очевиден, ще завърши с победа за премиера. Такъв е анализът на левия политолог Борис Попиванов, цитиран от "Новини.бг".

Според него Цветанов неспирно загатвал, че имал евроатлантически гръб зад себе си, но пък Борисов за сметка на това бил поканен и се срещнал не с кого да е, а с американския президент Доналд Тръмп.

Политологът е на мнение, че изборната машина на бившия вътрешен министър не е мит, а напротив - тя е добре съхранена и развита. 

"Най-големите предизборни скандали и неуредици и най-сериозните изборни отстъпления ГЕРБ регистрира там, където кандидатите и организациите бяха набедени за цветановски. Борисов е тръгнал да овладява собствената си партия, която доскоро слабо познаваше, а това минава през политическо прегазване на цветановските лоялисти. Премиерът е по-силният в тази игра с бившия си заместник. Въпросът е дали Цветанов ще остане на нивото на тихата съпротива, или ще се ориентира към пряка конфронтация", коментира Попиванов.