Политолог улови трика на Слави - не може и не смее да се яви на местни избори

Трифонов ще ни залива с коментари за кривиците на останалите до парламентарния вот

Новини
11:19 - 03 Септември 2019
16467
Политолог улови трика на Слави - не може и не смее да се яви на местни избори

Невъзможно е политическият проект на Слави Трифонов да успее да се развие до местните избори, заяви политологът Борис Попиванов. Той уточни, че създаването на партия със структури из страната предполага много време и пари, което до началото на октомври не би могло да се случи.

„Доста дълго време проектът на Слави Трифонов ще присъства виртуално и като медийна и телевизионна платформа, която ще раздава мнения, оценки, критики, съгласия и несъгласия останалите участници в политическия живот. Той ще се държи като съдник на останалите, за д да трупа дивиденти за себе си“, прогнозира Попиванов. Според него Слави Трифонов се интересува от парламентарните и президентските избори.

„Интересно е защо сега се обявява, когато на България предстоят едни важни избори? Ако беше пропуснал тези избори да обяви своята партия, то би му било много по-трудно след това да даде обяснение. Сега се опитва да реши двойната задача – да не участва в местния вот, за да не претърпи загуби, но да създаде илюзията, че е деен наблюдател в изборния процес и така да от позицията на висша инстанция“, хвана детайла политологът.

Попиванов добави, че в следващите два месеца екипът на Слави ще ни залива с коментари за това какви са дефектите на различните партии и кандидати. „След като мине местният вот, ще може да се заяви много по-открито като политическа формация с утвърдени позиции в публичното пространство“, допълни политологът.