Политолози се сръфаха за протестите срещу БФС

Вредно е да се прави паралел с протестите срещу кабинета на Борисов, отсъди Румяна Коларова

Новини
09:02 - 22 Ноември 2023
1814
Политолози се сръфаха за протестите срещу БФС

Вредно е да се прави паралел между протестите срещу ръководството на БФС и протестите срещу правителството на Бойко Борисов през 2020 г. Единият протест няма нищо общо с другия. Това мнение изрази пред bTV политологът проф. Румяна Коларова.

Според нея протестът срещу БФС не е бил политически.

Румяна Коларова посочи, че и ГЕРБ-СДС, и ПП-ДБ в момента действат абсолютно опортюнистично. Както се загуби доверието в машинното гласуване, сега се цели да се загуби доверието в полицията за опазване сигурността на обществения ред, добави тя.

Политологът проф. Татяна Буруджиева посочи, че носенето на политическа отговорност е в различни степени - не може политическата отговорност да е оставка.

Отговорност за безредиците на кървавия протест срещу БФС и за действията на МВР носи главният секретар на МВР Живко Коцев, който пое оперативното ръководство на протеста, каза проф. Буруджиева. Първо трябва да се види кой е отговорен за действията, каза тя.

Буруджиева запита още чия номинация са главният секретар на МВР и заместник-министрите на вътрешното ведомство, а не само да се пита чия е номинацията на Калин Стоянов. Тя смята, че на мястото на Калин Стоянов може да застане главният секретар на МВР Живко Коцев.