Политолози за НС: Панаир! Това не е никаква политика

В това НС се усеща паника, отбеляза Георги Проданов

Новини
12:41 - 19 Юни 2024
2550
Политолози за НС: Панаир! Това не е никаква политика

Политолози отсъдиха, че поведението на депутатите и партиите е предвестник на по-голям разпад и че в момента наблюдаваме поредния панаир. 

За пореден път виждаме в Народното събрание случайно попаднал политически елит, който не се занимава с политика, а с всякакви други конюнктурни, междуличностни проблеми. Това, което се проиграва между нас е всичко друго, но не и политика. Това заяви политологът Ирена Тодорова пред Нова. 

„Този панаир, на който сме свидетели, води до подобни кризи, които експертите не могат да изтълкуват. Това е всичко друго, но не и политика”, допълни тя. Според нея има шанс политиците да се договорят и да създадат правителство.

Колегата й Георги Проданов забеляза паника в този парламент. Според него липсва идея за политическото, липсва идея за това, че могат да предложат нещо различно за развитие на сегашната ситуация. „Никой не се опита да отговори на въпроса – какво правим, защо го правим, докога ще го правим в този парламент”, допълни Проданов. Той смята, че това е предвестник на по-голям разпад.