Помните ли я? Вижте как изглежда днес фолк певицата Надя

Надежда не искала да пее на ушенце на заможни бизнесмени

Нещо за четене
17:01 - 12 Август 2024
3343
Помните ли я? Вижте как изглежда днес фолк певицата Надя

Надежда Ангелова Колева някога беше певица на "Пайнер", но отказа да изпълни няколко от основните клаузи, за да останеш във фирмата, което й коства цялата кариера. Тя е изпълнителка, която днес по-младите почитатели на фолка сигурно изобщо не са чували, но някога тя имаше хитове. Между 2001 и 2004 г. Надя се подвизаваше в "Пайнер" и дори записваше хитове. Тя обаче успя да направи едва един албум, който се казва "Животът е супер". След него блондинката изчезна от полезрението на феновете. Оказва се, че Надя е била уволнена от "Пайнер". Причината била, че в нея няма потенциал за развитие.

Oдобрена за изпълнител в музикална компания „Пайнер” след кастинг в комплекс „Приказките”. Дебютира със сингъла “Огън в сърцето”. Първата и изява е на промоцията на Валя през юни 2001 г. Номинирана е за откритие на годината на наградите на списание “Нов Фолк”, а в годишната им класация за клипове се класира в топ 10.

Следват песните „Полунощ е” и „Ритъм див”, които получават номинация в категориите „Видеоклип с най-добри специални ефекти” и „Най-предпочитан денс клип за 2002 г.” на първите годишни музикални награди на телевизия „Планета”. В годишната класация на списание “Нов Фолк” влиза с “Полунощ е” като застава на 13то място за песен и 7мо за клип, а на наградите на изданието номинират видеото за “Клип на годината”. Година по-късно песента и “Ти до мен” е номинирана за “Денс клип на 2003”. През 2003 г. участва в гала концерта на международния фестивал "Ансел" във Видин пред 10 000 зрители и получава награда за изпълнение.

През месец май 2004 г. излиза дебютният и албум “Супер е живота”, съдържащ 16 парчета. Заглавната песен попада в годишната класация на “Планета хит 100” на 78-мо място. В следващите месеци пуска още три сингъла, а през 2007 г. преустановява кариерата си, защото не искала да пее на ушенце на заможни бизнесмени, дочу Lupa.bg.