Поморие намаза 800 бона за реклама зад граница

Акцент ще бъде поставен върху пазарите Германия и Полша

Новини
16:24 - 18 Декември 2023
2050
Поморие намаза 800 бона за реклама зад граница

Министерството на туризма ще финансира проектни дейности на общинската администрация в Поморие, насочени към рекламата на предлаганите туристическите услуги. Акцент ще бъде поставен върху пазарите Германия и Полша, съобщиха от крайморската община.

Дейностите ще се изпълняват по два отделни проекта, които вече са одобрени от туристическото ведомство, като договорите за тях бяха подписани днес от министъра на туризма Зарица Динкова и кметът на Поморие Иван Алексиев.

Средствата ще се изплащат по "Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в Република България“.

Общото финансиране за община Поморие и партньорските организации е около 800 000 лева.

По първия проект курортният град ще се промотира на полския пазар в партньорство с туроператора "Рейнбоу" (Rainbow) и "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. Разработен е туристически продукт с наименование "Непознатото Поморие“, който да повиши популярността на региона и да

стимулира туристическите пътувания в месеците април, май, септември и октомври.

Продуктът е интегриран и ще обединява традиционния морски ваканционен туризъм, заедно с културен и рекреационен.

Вторият проект ще бъде насочен към немския пазар, като Община Поморие ще си партнира и с туроператора "Евроуингс" (Eurowings Holidays) и "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“. "Поморие - соленият път на щастието" е името на продукта, като задачата отново е реклама на българското Черноморие, на музейните обекти, свързани с морето и солта, на лечебните свойства на Поморийското солено езеро.