Поморие се преклони пред Апостола

Новини
20:05 - 18 Юли 2024
685
Поморие се преклони пред Апостола

Днес се навършват 187 от рождението на Васил Левски. Велика личност с неизмеримо силен дух и лъвско сърце. Ярка личност с ярки въжделения за бъдещето на своето отечество. Макар да не е канонизиран, за българите Апостола винаги ще носи и трънения венец, и ореола си, заради своята саможертва и героизма си.

Мъдрите му слова, подплатени с дела и имащи стойност и днес, завинаги остават в съзнанието ни като непреходни завети. Много е говорено и писано за Дякона, но всичко може да се събере в едно изречение – Левски се ражда на 18 юли 1837 година и никога не умира. Легендите остават живи завинаги в сърцата на хората.

По повод светлата годишнина днес в центъра на Поморие, пред бюст-паметника на Левски, бяха положени венци и цветя. За да почетат паметта на националния ни герой, на ритуала присъстваха кметът Иван Алексиев, председателят на Общински съвет Адам Адамов, заместник-кметът Янчо Илиев, общински съветници и общественици.

С радост бяха посрещнати и децата от лятна работилница „Сръчковци“ към НЧ „Атанас Манчев 1920“ – Каблешково, водени от г-жа Павлина Дърлянова. Сръчковците също положиха букети пред лика на Апостола и обещаха да следват заветите на достойния българин.