Поп благослови Локо Сф преди зимната подготовка (СНИМКИ)

Защо да не играем финал за Купата?, попита благодетелят на железничарите Иван Василев

Спорт
13:23 - 04 Януари 2023
2612
Поп благослови Локо Сф преди зимната подготовка (СНИМКИ)

Локомотив София уреди трансфера на левия бек от Спартак Плевен Бруно Франко. Новината съобщи собственикът на столичните „железничари“ Иван Василев.

24-годишният краен бранител премина във втородивизионния клуб през миналото лято със свободен трансфер от бразилския Матонензе. Играл е още за Моджи Мирим, Бататаис, Гуардульос и Рио Бранко. За Спартак Плевен има шест мача във Втора лига и един за Купата.

Освен него, Локомотив се подсили и с вратаря на гамбийския национален отбор Бубакар Гай, който ще се конкурира с Александър Любенов.

И двете нови попълнения стартираха подготовка с отбора. Възпитаниците на Станислав Генчев ще проведат подготвителен лагер в Турция, където отиват на 15 януари и в рамките на 2 седмици (до 29-и) ще изиграят 4 контролни срещи.

Първата тренировка на Локо София за годината пропуснаха Антонио Вутов, Селсо Рапосо и Матеус Дуарте.

Собственикът на Локомотив София Иван Василев коментира някои интересни теми по отношения на отбора, свързани с треньора, трансферите и целите на тима.

"Целите са ясни. Зададени са още лятото. Във втората четворка да сме, колкото може по-напред. Ако можем и да сме в шестицата, ще е добър край на състезателната година. Амбицията ни е да стигнем и колкото може по-далеч за Купата на България, защо да не играем и финал?

Ние нямаме нужда от нови попълнения. Каквото трябва, взехме. Днес ще подпишем с Бруно Франко. Имахме нужда и от вратар, за да създаде конкуренция на Любенов и мисля, че сега ще се вдигне нивото. Другите футболисти са 24-25 и са на трудов договор, което е напълно достатъчно. Засега това ни е отборът и това са целите пред него. Пожелавам на футболистите да бъдат здрави и да имаме една добра година.

Кой каза, че съм отказал на Ботев за Станислав Генчев? Мога ли да откажа, без да ме питат? Няма такова нещо, това са спекулации. Генчев е един от добрите млади треньори. До мен не е стигала никаква оферта за Генчев.

Благодаря на Симеон Славчев. Опитен футболист и добър човек е, за което му благодаря. Действително ще ни липсва, но като кажа нещо, аз го изпълнявам. Вчера останах изненадан, но това е негово решение. Офертата, която дойде при мен беше от Лехия Гданск.

Преди Нова година имахме оферта за Диас от Мексико, но последните мачове явно не ги игра на нужното ниво и въпросът е отворен. Каду се възстановява, заплатата му се плаща. Аз съм коректен човек. Сега в момента той е наш футболист.

Едно нормално ръководство трябва да се обърне към другото. Те знаят, че Генчев има договор с нас и би било редно от Ботев да се обадят на мен. Той ми се обади и ми каза целия разговор. Беше коректен. Евентуално след края на сезона ще говорим с него, но не мисля, че мога да направя такава оферта да го задържа. Смятам, че ще има отбори с по-големи финансови възможности, които ще го пожелаят", сподели Василев.

Старши треньорът на Локомотив София - Станислав Генчев, говори преди старта на зимната подготовка на тима. Той разкри, че към него е имало интерес от страна на Ботев Пловдив. Генчев разкри плановете и целите на тима през настоящата година.

„Напуснал е единствено Симеон Славчев. Той замина за Полша, както вече може би е ясно на всички. Имаме двама нови футболисти – Бруно Франко, както и вратарят, който пристигна днес. Селекцията е отворен процес, може би ще има и някой нов футболист. Имаме готов отбор, така че ще се подсилваме само, ако имаме възможност да привлечем играч, който е с по-добри качествата от тези на наличните ни състезатели“, сподели Генчев.

„Нямаме конкретна цел да вземем заместник на Симеон Славчев. Селекцията е отворена до последния ден от трансферния прозорец, но няма да взимаме играч на всяка цена“, разкри Генчев.

„Антонио Вутов е току-що кацнал в България и идва за тренировката, а Дуарте ще пристигне утре. Аз не деля мачовете, всеки един мч е важен. Всеки път казвам на футболистите, че всеки следващ мач е най-важен. Във всяка една тренировка трябва да се доказват футболистите“, коментира наличния си състав старши треньорът.

„До 15-и януари се подготвяме в България, а после заминаваме за Турция, където ще прекараме двуседмичен лагер с четири контроли и после пак на родна земя. За нас винаги е било трудно, не си правим илюзии, че ни е лесна задачата. Искам постоянство от футболистите, важно е да направим добра подготовка и да бъдем здрави. Ако се трудим, работим и имаме постоянство, ще постигнем добри резултати“, каза още той.

Станислав Генчев призна за интерес към Ботев Пловдив към него.

„Имаше запитване към мен от Ботев Пловдив, но аз в момента съм с договор и няма как да се получи. Имаше много спекулации, имах само един разговор. Няколко седмици се пише за това, но това са спекулации. В момента няма как да напусна Локомотив София“, завърши той.

Снимки: Lap.bg