Попов: Не съм роден в БФС

Оставката на Михайлов е основание за извънреден изборен Конгрес, ще се приемат всякакви кандидатури, заяви изпълнителният директор на БФС

Спорт
15:16 - 27 Ноември 2023
2691
Попов: Не съм роден в БФС

„На заседанието се реши поради оставката на господин Михайлов, който е основание за свикване на нов изборен Конгрес. Ще се свика нов Изпълнителен комитет на 6 декември, за да се изберат дата и час, да се започне подготовка за нов Конгрес. Процедурата е поне два месеца. Трябва да се състави някакво време, ако има отказ от свикване. Самият Конгрес е поне месец след обнародване на процедурата от Търговския регистър“, заяви изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов.

Временно длъжността на Михайлов ще изпълнява Михаил Касабов, след като първият вицепрезидент Емил Костадинов е отказал.

„Изпълнителният комитет не може да приеме оставка, той само я насочва. Господин Костадинов по Устав е временен президент, но се отказа и със задачата бе нагърбен господин Касабов. Нямам представа кои ще са заместниците. В Търговския регистър ще бъдат поканени всички членове на Изпълкома, с изключение на господин Камен Костадинов, който нелепо си отиде без време. Аз съм назначен.

Не съм роден в БФС, няма да ми свърши тук животът. Работил съм на 7 места. Когато бъде одобрена оставката на Борислав Михайлов, ще подам и аз. Дневният ред на Конгреса ще бъде гласуван на Изпълкома, не мога да кажа коя точка коя ще е. Изпълнителният комитет насочва оставката към Общото събрание“, продължи той.

„Последния път господин Михайлов помоли да му бъде приета. Когато реши Изпълкома, ориентировъчно два месеца ще ни трябват да насрочим Конгрес. Ще си свършим работата от гледна точка на закона и устава. 540 клуба ще участват на Конгреса. Подадена оставка е основание за провеждане на извънреден изборен Конгрес.

Ще се приемат всякакви кандидатури. Моментът, в който бъде обявен следващият Конгрес, вече съобразно сроковете в устава, ще бъдат издигани кандидатури. Изпълкомът ще определи точките на Конгреса. Не мога да коментирам предположения. Предния път господин Михайлов призова да гласуват неговата оставка“, завърши Борислав Попов.