Пореден триумф за "Лудогорец"

Мачът беше зрелищен, стигна се до дузпи

Спорт
17:40 - 10 Февруари 2024
2047
Пореден триумф за "Лудогорец"

Рекордьорът по спечелени трофеи в турнира за Суперкупата на България "Лудогорец" добави още едно отличие в колекцията си и вече има седем, след като победи "ЦСКА 1948". Успехът на разградчани в мача във Велико Търново обаче не дойде толкова лесно и се стигна до изпълнение на дузпи, съобщава СЕГА.

В редовното време двубоят завърши 1:1. "Лудогорец" поведе още в 10-ата минута, когато Оливие Вердон вкара дузпа, отсъдена за нарушение на Джонатан Перейра ("ЦСКА 1948") срещу Кайо Видал.

В 48-ата мин. ситуацията за столичния тим се усложни, след като Джонатан бе изгонен за втори жълт картон заради удар в лицето на Видал. Въпреки това "ЦСКА 1948" успя да изравни в 62-ата мин., когато Неделко Пишчевич получи пас с пета от Ивайло Чочев.

След края на редовното време се стигна направо до изпълнения на дузпи. При тях двама играчи на "ЦСКА 1948" пропуснаха - Бирсен Карагарен (вратарят Серджио Падт спаси) и Реян Даскалов. За "Лудогорец" сгреши само полякът Якуб Пьотровски (вратарят Даниел Наумов спаси) и шампионите спечелиха общо с 5:3 (4:2 при дузпите).

След успеха треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев заяви: "Още един трофей е това, ценен за "Лудогорец". Първи мач за нас, официален, но беше много важен. След 5 дни играем със "Сервет". Винаги когато има човек по-малко, отборът се отпуска. Свършихме много на подготовката, има още много. Видяха се неща, които трябва да коригираме. За момента "Сервет" е най-важният мач."

Колегата му от "ЦСКА 1948" Николай Панайотов коментира: "Не ни достигна късмет. Дузпите са лотария, но поздравявам момчетата, защото ние заслужавахме повече победата. Допуснахме леки грешки, но играхме по-добре от "Лудогорец".

Видяхте, имаше много картони, червен картон. Това повлия, но момчетата и с 10 човека дадоха всичко от себе си. Това е пътят, един ден ще им се върне. Отборът излезе с достойнство от този мач. Изключително доволен съм от играта. Всички се хвърлиха, нямам забележки към футболисти. Не са чак толкова много основните футболисти, с които се разделихме. Чисто игрово има подобрение в отбора. Целта ни е да печелим всеки мач и да се изкачваме в класирането."