Пореден ужас : Шофьор уби пешеходец във Варна

След удара автомобилът паднал в изкоп на строеж

Новини
19:15 - 19 Май 2024 (обновена)
7005
Пореден ужас: Шофьор уби пешеходец във Варна

Тежък инцидент с жертва във Варна. Шофьор блъсна пешеходец и падна в изкоп на строеж.

Катастрофата е станала този следобед в района на Дом Младост. Според очевидци шофьорът с висока скорост и дрифт е навлязъл в завоя, изпуснал е контрол над автомобила. Колата удря пешеходец, който е бил на тротоара и го изхвърля в близкия строителен изкоп.

Пешеходецът – възрастен мъж е загинал на място. От високата скорост колата е скъсала предпазна мрежа и също е паднала в изкопа.

На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ. Пробите за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни. Чака се кран, за да може автомобилът да бъде изваден. Движението в района на инцидента е затруднено.

"Удари се тука в тротоара и явно падна долу и всичко заглъхна. Питах после шофьора, какво е станало? Той каза, че заяла му газта, натисках с два крака спирачката, обаче не спря колата и влезе долу, той беше жив. Излезе през прозореца", сподели Гане Ганев, очевидец.

"Водачът на автомобила е загубил контрол над автомобила, излиза вдясно и блъска намиращият се на тротоара пешеходец. От удара и пешеходецът и автомобилът падат в изкопа на строителния обект. От удара пешеходеца е загинал на място. Извършени са проверки за алкохол и наркотици на водача, като и двете проверки са отрицателни. Водачът е млад на 27 години като има свидетелство за управление от март тази година. Към настоящия момент няма нарушения на закона за движение по пътищата", обясни старши инспектор Димитър Димитров, началник ''Пътен контрол'' към ОДМВР-Варна.