Порой: В Поморие ловят риба... на улицата

Извираща от уличните шахти вода при изсипалия се снощи дъжд предизвика бурни коментари

Новини
12:32 - 21 Юни 2023
228667
Порой: В Поморие ловят риба... на улицата

Извираща от уличните шахти вода при изсипалия се снощи дъжд в Поморие предизвика бурни коментари в социалните мрежи.

Дъждът се изля за около половин час и фейсбук групите се изпълниха със снимки и клипове с наводнени улици и паркинги.

"Поморие ми е Исландия! Гейзери извират от цялата канализация", "Канале Гранде", "Може би щяха да ни раздават лодки от общината", са само част от коментарите в нета.

На място е бил и кметът на общината Иван Алексиев, който пред БНР Бургас коментира:

"Веднага звъннах на началника на поделение Поморие на ВиК Бургас и ми се отговори, че ще пратят екипи да проверят дали помпите работят. Може ли да си представите, ако аз бях отговорил така на моите съграждани! Защото аз бях там и видях, че извира вода и веднага им звъннах да им кажа, че за мен помпите им за изтласкване на дъждовната вода не работят"

Алексиев многократно е поставял въпроса за управлението на ВиК мрежата пред водното дружество, продължава да настоява и за дежурни екипи, включително през уикенда.

Той припомни, че след спечеления проект за воден цикъл на стойност 97 млн. лв. 2/3 от канализацията в града е подменена, а канално-помпените станции са оборудвани с нови машини. Новата мрежа обаче е предадена за управление и стопанисване на ВиК.

Относно снимките с наводнения нов паркинг на ул "Крайбрежна" Алексиев посочи, че обектът още не е завършен и е в строителство.

Общината не е ВиК, каза още кметът, благодаря на социалните мрежи и гражданите на Поморие, но нека се обръщат към отговорните институции, допълни градоначалникът.