Порто не се даде на Антверп, Еванилсон с хеттрик

Драконите спечелиха с 4:1, след като изоставаха в резултата

Спорт
11:44 - 26 Октомври 2023
1733
Порто не се даде на Антверп, Еванилсон с хеттрик

Порто обърна Антверп от 0:1 ди 4:1 и си тръгна с три точки от Белгия в мач от третия кръг на група Н в Шампионска лига. Еванилсон се отчете с хеттрик за гостите.

„Драконите“ събраха 6 точки, на 3 зад лидера Барселона. Белгийците са последни с 0, на 3 зад третия Шахтьор Донецк.

В 22-рата минута Мехди Тареми получи елегантно подаване в наказателното поле, но ударът му бе блокиран от защитник на домакините.

Четвърт час по-късно Антверп излезе напред в резултата. Алхасан Юсуф бе на точното място в точното време и се добра до отскочила топка, която изстреля и прати в мрежата на Порто за 1:0.

Няколко секунди след началото на втората част „драконите“ стигнаха до изравнително попадение чрез Еванилсон, който стреля, а топката се отклони в бранител на домакините.

В 52-рата минута Алан Варела пое феноменално подаване и стреля без да погледне към вратата, но Жан Бюте спаси брилянтно.

Две минути след това Порто реализира второ попадение, след като Жоао Марио с възхитителен пас намери Алан Варела, който с прецизен удар в десния ъгъл вкара за 1:2.

В 63-ата минута домакините бяха близо до това да изравнят, след като Тоби Алдервайрелд скочи най-високо при ъглов удар и стреля, но право в напречната греда.

Шест минути след това гостите си решиха всичко в мача, след като Пепе намери Еванилсон при контраатака, а той с удар от движение вкара трети гол във вратата на Бюте.

В 84-ата минута Еванилсон оформи своя хеттрик и крайното 4:1 в полза на Порто, след като на празна врата отбеляза във вратата на Антверп