Порто с дубъл в Португалия

Драконите спечелиха и Купата след 3:1 над Тондела

Спорт
14:10 - 23 Май 2022
1900
Порто с дубъл в Португалия

Порто украси сезона си с дубъл от трофеи, след като спечели и Купата на Португалия. На финала в Ойераш "драконите" се наложиха над изпадналия от елита отбор на Тондела с 3:1.

Два гола реализира иранският им централен нападател Мехди Тареми, един добави Витиня.

След като счупиха рекорда за титлата със спечелени 91 точки, сега шампионите се поздравиха и с 18-а купа във витрината си и по този показател задминаха Спортинг (Лисабон). Бенфика е печелил Купата на Португалия.

Сержио Консейсао стана първият треньор в историята на Порто, който два пъти постига дубъл. Предишният път това стана през 2019/2020.

Отборът заслужи да се поздрави и с черешката на тортата. Нашите фенове бяха фантастични на финала, но и през целия сезон. Беше много труден сезон, а напрежението за нас беше сериозно. Уважаваме безкрайно Тондела и затова започнахме мача много концентрирано, заяви след края на срещата капитанът Пепе, който се смеси с тълпата от привърженици на тима.

Тареми откри резултата в 22-ата минута от дузпа. Тя беше отсъдена след като съдията Руи Коща получи сигнал от стаята за видео-помощ (ВАР), че бранител на Тондела е играл с ръка в наказателното поле.

Витор Мачадо-Витиня удвои преднината на шампионите в 52-ата минута с мощен удар по земята, който влезе в долния десен ъгъл. Тимът на Тондела, който така или иначе изпадна от Примейра лига заради 17-ото си място в класирането, върна едно попадение в 73-ата минута. Нето Боргес вкара с глава, но Тареми с второто си попадение минута по-късно оформи крайното 3:1.