Порто с дубъл в Португалия

Драконите вдигнаха и Купата, след бой над вечния съперник Бенфика

Спорт
08:40 - 02 Август 2020
1354
Порто с дубъл в Португалия

Порто победи големия враг Бенфика с 2:1 на финала за Купата на Португалия тази вечер и по този начин се поздрави с дубъл през настоящия сезон, след като по-рано стана и шампион в Примейра лига. Още по-впечатляващо е, че "Драконите" стигнаха до успеха, макар да играха с човек по-малко от 38-ата минута, когато Луис Диас получи втори жълт и червен картон.

Големият герой за Порто се оказа нападателят Шансел Мбемба. Той откри резултата с глава в 47-ата минута, след като вратарят Влаходимос излезе неразчетено и остави вратата си свободна.

Отново конгоанецът удвои преднината на "Драконите" в 58-ата минута, когато след центриране от фаул изскочи зад отбраната и пак с глава порази вратата за 0:2.

В 84-ата минута интригата в мача се върна, след като Бенфика получи дузпа в своя полза, а Карлос Винисиус бе точен за 1:2.

Драмата можеше да стане пълна в 90-ата минута, когато страхотен шут от воле на Жота се отби от гредата.

В крайна сметка Порто удържа победата и завоюва 17-ата Купа на Португалия в историята си, като се изравни по отличия със Спортинг (Лисабон). Бенфика продължава да държи рекорда по трофеи в тази надпревара с 26 купи във витрината си.