Портокалов мармалад с лайм (с 5 минути варене)
за 4 бурканчета по 450 мл
                                            Кухня
                                        
                                        
                                            08:32 - 07 Януари 2024                                        
                                                                                                            
                                        5811
                                    
                                                                     
                                
                                Продукти
800 г портокали
1 лайм
1 кг желираща захар
Приготвяне
Портокалите се нарязват на много тънки кръгчета заедно с кората. Кръгчетата се нарязват на едри парченца.
Изрязва се кората на лайма с белачка и се нарязва на тънки ивици. Изцежда се сокът на лайма.
Смесват се портокалите, кората и сокът на лайма и 500 мл вода. Оставя се да престои около 4 часа.
Слага се да заври. Маха се от котлона и престоява 15 мин.
Прибавя се желиращата захар и се разбърква. Кипва отново и се вари 5 мин.
Още горещ мармаладът се пълни в бурканчета, затварят се плътно и се обръщат за 5 мин. върху капачките.
 
            
 
                 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                    