Португалия и Испания - шоу, но без голове

Португалия и Испания - шоу, но без голове

Спорт
10:45 - 08 Октомври 2020
1622
Португалия и Испания - шоу, но без голове

Португалия и Испания завършиха при равенство 0:0 в приятелска среща. Двата тима предложиха великолепна игра, но единственото липсващо нещо в мача бе липсата на голове.

Още в 3-ата минута Жерард Морено можеше да изведе напред гостите на стадион „Жозе Алваладе“, но изстрелът му попадна в ръцете на Руи Патрисио.

През първото полувреме играта се развиваше на високо темпо, но опасностите пред двете врати липсваха.

В 53-ата минута капитанът на Португалия Кристиано Роналдо стреля от границата на наказателното поле, но топката срещна напречната греда, което попречи на нападателят да реализира страхотен гол.

В 68-ата минута домакините за втори път нацелиха гредата. Ренато Санчес отправи топовен изстрел от въздуха, но отново топката не попадна в мрежата.

Малко по-късно Адама Траоре направи великолепен пробив отдясно. Крилото нахлу в наказателното поле и подаде по земя към Дани Олмо около точката на дузпата. Младокът стреля, но Руи Патрисио спаси.

До края на двубоя двата отбора опитаха още опасни нападения, но и те не се увенчаха с късмет.

Селекциите на Германия и Турция се погрижиха зрителите да останат презаситени от попадения, след като завършиха наравно – 3:3, на „РайнЕнерги Щадион” в Кьолн. Пет от попаденията паднаха през втората част, като Юлиан Дракслер даде превес на Бундестима в добавеното време на първата част.

Все пак Озан Туфан изравни в 50-ата, а Флориан Нойхаус отново изведе германците напред осем по-късно. Ефеджан Караджа отново изравни за гостите в 67-ата минута, а Джан-Лука Валдшмидт за трети път изведе хората на Йоаким Льов в Кьолн в 81-ата минута.

Докато Маншафта предвкусваше успеха в приятелската среща, то не така смяташе Кенан Караман. Самият той завърши с плътен удар отблизо страхотна турска комбинация, за да може срещата да не излъчи победител.

Сега за Германия предстоят два ангажимента към турнира Лига на нациите. Първо отборът ще пътува до Киев за среща с Украйна на 10-и октомври, а три по-късно ще приеме Швейцария отново на арената в Кьолн.