Португалия на финал в Лига на нациите след хеттрик на Роналдо

Иберийците се справиха с Швейцария, побеждавайки с 3:1 след късни голове на звездата си

Спорт
07:45 - 06 Юни 2019
2065
Португалия на финал в Лига на нациите след хеттрик на Роналдо

С хеттрик на Кристиано Роналдо Португалия победи Швейцария в полуфинален сблъсък на турнира Лигата на нациите и се класира за големия финал в надпреварата, на която е домакин. 

Звездата на португалския национален тим се завърна в състава с ново чудесно представяне и основна заслуга за успеха над швейцарците.

Така португалците вече чакат съперника си за финала от двубоя между Холандия и Англия, които играят в четвъртък вечер на стадион "Дон Афонсо Енрике" в Гимараеш.

Дебют за националния тим на Португалия направи 19-годишният Жоао Феликс.

На "Ещадио До Драгао" в Порто Роналдо даде аванс на Португалия в 25-ата минута след отлично изпълнен пряк свободен удар.

Най-дискусионните моменти през второто полувреме започнаха в 52-ата минута. При атака за Швейцария гостите претендираха за нарушение срещу Стивън Цубер в наказателното поле. Сигнал от рефера нямаше, а в ответната атака португалците претендираха за нарушение на Фабиан Шер и съдията отсъди дузпа.

Главният рефер Феликс Брих обаче се консултира със системата за видеоарбитраж - ВАР. Първо бе преразгледана ситуацията пред вратата на Португалия и така последва дузпа за Швейцария и бе отменено решението за дузпата за Португалия.

В 57-ата минута Рикардо Родригес изравни от дузпа за Швейцария, която бе отсъдена след доста дискусионна ситуация.

В заключителните моменти Кристиано Роналдо отказа съперника - в 88-та и в 90-та минути и така оформи крайния резултат 3:1.