Португалия вилня из Босна и Херцеговина

Кристиано Роналдо отново блести

Спорт
08:26 - 17 Октомври 2023
3178
Португалия вилня из Босна и Херцеговина

Португалия разгроми Босна и Херцеговина с 5:0 като гост в мач от осмия кръг в квалификационна група „J“ за Евро 2024. „Мореплавателите“ започнаха на пълни обороти и си свършиха работата за едно полувреме, а през второто мачът просто се доиграваше.

След този успех Португалия продължава да бъде лидер в групата с пълен точков актив от 24 след осем изиграни двубоя, докато проблемите за Босна и Херцеговина продължават и тимът се намира на 5-а позиция с 9 пункта.

Двубоят започна с мигновен натиск на Португалия. В 5-ата минута гостите получиха правото да изпълнят дузпа, след като Леон Баришич игра с ръка в собственото си наказателно поле. Кристиано Роналдо се нае с изпълнението и реализира по безапелационен начин.

Португалия успя да удвои преднината си в -ата минута когато Жоао Феликс изведе Кристиано Роналдо очи в очи в Ибрахим Сехич, а суперзвездата го копна елегантно. Първоначално бе вдигната засада, но след проверка с VAR, попадението бе зачетено.

Пет минути по-късно окриленият отбор на Португалия вкара за трети път, когато Гансало Инасио намери Бруно Фернандеш зад гърба на отбраната на Босна и Херцеговина, а капитанът на Манчестър Юнайтед опъна мрежата с удар от воле.

Фернандеш навлезе отдясно в наказателното поле на домакините в 32-ата минута потърси Кристиано Роналдо, който пропусна за Жоао Кансело. Крайният бранител шутира с първото си докосване, за да вкара четвъртия гол за своя тим.

В края на първото полувреме „мореплавателите“ отново удариха вялата защита на домакините. Отавио навлезе необезпокояван и сви за Феликс, който реализира.